Münih Üniversitesi Center for Applied Policy Research (C.A.P), Robert Bosch Stiftung ve Black Sea Trust of the German Marshall Fund of the United States ortaklığında 2010 yılından itibaren yürütülen Black Sea Young Reformers Fellowship (BSYRF) projesinin uluslararası ortakları arasına 2012 yılından itibaren Uluslararası İlişkiler Konseyi Derneği ve Kadir Has Üniversitesi de eklendi.
BSYRF Programı, Karadeniz bölgesi ülkelerinden geleceğin lideri olmaya aday kişileri buluşturarak, bölgenin çeşitli sorunlarının tartışılmasına ve ortak projelerle sorunların çözümüne dair fikirlerin uygulamaya geçirilmesine olanak sağlayan bir etkileşim platformudur. BSYR katılımcıları Karadeniz bölgesi ülkelerindeki bürokrat, diplomat, akademisyen, sivil toplum ve medya temsilcileri arasından saygın kişi ve kurumların tavsiyeleri ile aday gösterilerek seçilmektedir. Program, Karadeniz bölgesinin daha iyi anlaşılmasını ve uluslararası arenadaki görünürlüğünün artırılmasını, bölgedeki işbirliği imkânlarının ortaya çıkarılmasını, farklı kültür ve disiplinlerden gelen kişilere ortak bir çalışma ortamı yaratarak bölgedeki diyalog ve iletişim ağlarının geliştirilmesini hedeflemektedir. BSYRF katılımcıları program kapsamında kazandıkları deneyim neticesinde, AB üye ülkelerindeki meslektaşları ve AB kurumlarındaki üst düzey temsilcilerle doğrudan iletişim kurabilecek, AB nezdinde Karadeniz bölgesinin siyasi gündemini savunan ve AB’nin Doğu Komşuluk Politikası’nın gelişmesine katkı sağlayan kişiler olma fırsatını elde edeceklerdir.
UİK Genel Sekreteri Doç. Dr. Sinem Akgül Açıkmeşe’nin koordinatörlüğünü yürüttüğü bu programın 2012 yılı ilk toplantısı 28-31 Mayıs 2012 tarihleri arasında Kadir Has Üniversitesi Cibali Kampüsü’nde düzenlendi. “Security in the Black Sea: New Challenges: Innovative Solutions” başlıklı bu etkinliğe, 9 farklı Karadeniz ülkesinden katılan 21 genç reformcu, uzman konuşmacıların yürüttüğü seminerler ve çalıştayların ardından geliştirecekleri projeleri bölgedeki ortakları ile uygulamaya başlayacak.