Hayatlarımıza 90’lı yıllarda giren İnternet’in merkezsiz doğası, önce iletişim ve medyayı, ardından tüm üretim ve hizmet sektörlerini ve nihayet para ve finans sektörlerini dönüştürmeye başladı. 2008 yılında Bitcoin ile vücut bulan ve bugünlerde Merkezsiz Finans başlığıyla ete kemiğe bürünen bu süreç, özündeki blok zincir işleyişiyle ve giderek popülerleşen NFT, Fan Token ve MetaVerse gibi araçlarıyla kültür-sanat, spor ve hemen hemen tüm sosyal ve ticari alanları da dönüştürmeye aday. Bu programda söz konusu dönüşüm süreci ve temel kavramları tarihsel perspektifle ve örnekleriyle ele alınacaktır.
Konuşmacı: Prof. Dr. İsmail Hakkı Polat
Seminerin video kaydını izlemek için:
Seminerin ses kaydını dinlemek için:
İsmail Hakkı Polat, 1989’da Ortadoğu Teknik Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği bölümünden mezun oldu. Polat, 1989-2004 yılları arasında sırasıyla Siemens, Nortel-Netaş, Ericsson ve Turkcell gibi telekomünikasyon firmalarında mühendis ve yönetici olarak çalıştı. 2004 yılından bu yana Kadir Has Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde Öğretim Görevlisi olarak “Yeni Medya” dersleri veren Polat, Türkiye’nin ilk Yeni Medya Bölümü’nün kuruluş çalışmalarında da rol almıştır. Ayrıca, Doğan Holding, Merkez Yayın Grubu ve Ciner Medya Grubu gibi medya kuruluşlarının mobil iletişim ile ilgili birimlerinin kuruluş ve interaktif servislerinin geliştirilmesi aşamalarında yönetici veya danışman olarak aktif görev yapmıştır.
Dönem dönem BBC Media Action’a Bakü Devlet ve Slav Üniversiteleri’nin Yeni Medya müfredatlarının hazırlanması konusunda danışmanlık hizmeti de yapmakta olan Polat, New York’taki Open School of Journalism kuruluşu için Mobil Gazetecilik eğitimleri hazırlıyor. Son dönemde kurum, kuruluş ve üst düzey yöneticilere Dijital Dönüşüm ve özellikle KriptoParalar konusunda kişiselleştirilmiş eğitimler vermekte ve stratejik dönüşüm danışmanlığı yapmaktadır. Polat’ın Yeni Medya konusundaki görüş ve düşünceleri, her hafta Bloomberg Business Week Türkiye dergisindeki köşesinde yayınlanmaktadır.